26-03-12

Rise of the Planet of the Apes.

james franco,freida pinto,2011,andy serkis,tom felton,david hewlett,bd,john lithgow

 

Will Rodman, een wetenschapper aan het GEN-SYS in San Francisco, probeert een geneesmiddel te vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Hij doet dit met behulp van een genetisch gemodificeerd retrovirus, dat hij uittest op chimpansees. Het virus heeft echter een onverwachte bijwerking; het verhoogt de intelligentie (o.a. getest met de Torens van Hanoi) van de chimpansees tot menselijk niveau. Eén van de chimpansees, een vrouwtje dat net een jong heeft gekregen, slaagt erin uit te breken en richt een chaos aan in het lab. Ze wordt uiteindelijk doodgeschoten. Wills baas, Steven Jacobs, geeft hierop Robert Franklin het bevel alle chimpansees in het lab te laten afmaken. Franklin kan dit echter niet over zijn hart verkrijgen en geeft de pasgeboren chimpansee aan Will. Deze noemt hem Caesar.

Acht jaren verstrijken, waarin Caesar zijn moeders intelligentie blijkt te hebben geërfd. Hij leert razendsnel. Tijdens deze acht jaar test Will zijn eerste versie van het geneesmiddel uit op zijn vader, Charles. Deze lijkt aanvankelijk te genezen van Alzheimer, maar na vijf jaar verliest het geneesmiddel zijn uitwerking. Het immuunsysteem maakt het kapot. Wanneer Charles door terugkerende Alzheimer in de auto van een buurman stapt en daarmee een auto-ongeluk veroorzaakt en ruzie krijgt met de buurman, komt Caesar hem te hulp. Na dit incident wordt Caesar gevangen en ondergebracht in een primatenopvangcentrum in San Bruno, gerund door John Landon. Landons zoon werkt hier ook als bewaker. Hij behandelt de apen uitermate wreed.

Caesar kan ontsnappen en bevrijdt een gorilla genaamd Buck. Samen helpen ze de andere apen ontsnappen. Ondertussen werkt Will aan een sterkere vorm van het retrovirus. Hij test het op een chimpansee genaamd Koba, die nog slimmer wordt dan de eerdere chimpansees. Bovendien blijkt het nieuwe virus geen geneesmiddel te zijn tegen Alzheimer, maar juist fataal te zijn voor mensen...

2011

Commentaren

Wij houden wel van maffe verhalen, dus dat komt lekker van pas!

Gepost door: Nana O | 26-03-12

Toch blij dat ze dat uitbrengen.

Gepost door: Andreas | 26-03-12

De commentaren zijn gesloten.