22-06-12

Godzilla vs. Mechagodzilla.

Akihiko Hirata, Kenji Sahara, Hiroshi Koizumi, Shin Kishida,197414de Japanse Gojira film.

Volgens een oude Okinawaanse legende zal er een monster arriveren en de wereld proberen te vernietigen zodra er een zwarte berg in de lucht verschijnt. Echter, als deze voorspelling uitkomt, zullen er ook twee monsters opduiken om dit kwaad te bevechten.

In een grot vlak bij de stad ontdekken een moneur en een archeoloog een standbeeld van een enorm leeuwachtig beest genaamd King Caesar. Ze geloven dat hij een van de twee monsters is waar de legende over spreekt. Later verschijnt er inderdaad een zwarte berg in de lucht, en duikt Godzilla op uit een slapende vulkaan. Hij begint meteen met een spoor aan vernielingen. Desondanks geloven maar weinig mensen dat Godzilla inderdaad de vernietiger uit de legende is. Godzilla vecht met Anguirus en dood hem bijna, maar dan komt onverwacht een tweede Godzilla tussenbeide. Het blijkt dat de Godzilla die uit de vulkaan kwam een mechanische replica is van de echte Godzilla. Deze kopie, Mechagodzilla genaamd, is gemaakt door een ras van aapachtige aliens om Godzilla te vernietigen.

Godzilla verliest zijn eerste gevecht met Mechagodzilla, maar keert na te zijn genezen weer terug samen met King Caesar!

 

1974

De commentaren zijn gesloten.