18-06-12

Godzilla versus King Ghidora.

18de Japanse Gojira film.

1991,kosuke toyohara,anna nakagawa,megumi odaka,katsuhiko sasaki,akiji kobayashi,kent gilbert,charles kent wilson

In 1992 verschijnt in Japan een UFO. Twee legerhelikopters die de UFO tegenkomen worden vernietigd wanneer ze het toestel verder willen onderzoeken. De UFO zoekt contact met een militaire basis. Aan boord bevinden zich twee westerse mannen (Wilson en Grenchiko), en een Japanse vrouw (Emmy). Ze stellen zich voor als Futurians, en beweren uit het jaar 2204 te komen, Ze willen de eerste minister van Japan spreken over dringende zaken. De drie vertellen hem dat ze terug zijn gereisd in de tijd om een ramp te voorkomen. Vanwege de groeiende nucleaire industrie zal Godzilla spoedig opnieuw opduiken en Japan voorgoed vernietigen. Emmy laat de minister een boek zien dat spoedig geschreven zal worden door Terasawa, een jonge sciencefictionschrijver. Het boek onthult dat de Godzilla die Japan laatst teisterde een gemuteerde Godzillasaurus is. Zijn mutatie werd veroorzaakt door Amerikaanse kernproeven na de Tweede Wereldoorlog.

Terasawa en Professor Mazaki, die beiden onderzoek doen naar oude berichten over deze godzillasaurus, worden erbij gehaald. De drie Futurians willen samen men hen en de telepaat Miki Saegusa terugreizen in de tijd om te voorkomen dat de Godzillasaurus aan de straling wordt blootgesteld. De drie gaan akkoord en het gezelschap vertrekt naar het jaar 1944. Aan boord van de ufo blijken zich ook drie wezens te bevinden genaamd Dorats.

De groep arriveert op Lagos Eiland in 1944, waar ze getuige zijn van een veldslag tussen de Japanners en de Amerikanen. Ze vinden de Godzillasaurus, en teleporteren hem weg van het eiland naar de Beringzee. Emmy laat vervolgens de drie Dorats los op het eiland, waarna de groep terugreist naar de toekomst.

Wat geen van de drie Japanners beseft is dat de Futurians de Godzillasaurus hebben vervangen door de Dorats voor hun eigen doeleinden. In plaats van de Godzillasaurus zullen nu de Dorats worden blootgesteld aan de nucleaire straling, en daardoor fuseren tot een driekoppige draak genaamd King Ghidorah.

1991

De commentaren zijn gesloten.