09-04-13

Dood van een schaduw & Droomtijd.

2012, Matthias Schoenaerts, Peter Van den Eede, Laura Verlinden, 2006,Maaike Neuville ,Miel Heirbaut, Benjamin RamonDood van een schaduw (2012):

In een donkere onderwereld gebruikt een verzamelaar van schaduwen van doodsmomenten gestorven helpers om werken toe te voegen aan z’n eeuwig groeiende collectie. In ruil voor het vervullen van de sinistere taak om 10.000 schaduwen in de ‘echte’ wereld te capteren, krijgen deze helpers een tweede kans op leven en hun eigen schaduw in ruil terug. Nathan Rijckx, een van deze helpers, is bijna aan het einde van deze onophoudelijke cyclus van leven en dood. Gestorven in de eerste wereldoorlog, hoopt hij om z’n tweede kans te gebruiken om het hart te winnen van een beeldschone meisje dat hij vluchtig had ontmoet het moment voordat hij stierf. Het beeld van deze vrouw spookt vanaf dit ogenblik door z’n hoofd, nooit z’n gedachten verlatend. Alles wordt echter complexer als hij, op z’n één na laatste verzameltrip in de echte wereld, ontdekt dat de vrouw al verliefd is op iemand anders. Verscheurd door jaloezie, wacht Nathan een vreselijke keuze. Zal hij de krachten van de vreemde wereld rondom hem misbruiken om z’n rivaal uit te schakelen en zoja, wat zullen de gevolgen van zo’n daad zijn?

 

Droomtijd (2006):

In een volkomen door De Tijd gedomineerde wereld is het leven van de werkende mens tot op de seconde geregeld. Elke dag ziet er exact hetzelfde uit. Niet alleen werken, maar ook slapen wordt door de werkgever geregeld. Alex Deprins (Maarten Claeyssens) maakt veel kans om werknemer van het jaar te worden. Tot hij in contact komt met een soort zandman, die hem een rood poeder in de ogen strooit. In de dromen die hij hierdoor beleeft, geraakt hij gefascineerd door een meisje in een rode jurk (Maaike Neuville). Als hij ontwaakt uit de droom, maakt hij de moedige keuze om uit het systeem te stappen.

De commentaren zijn gesloten.