20-11-11

The chronicles of Narnia: the voyage of The Dawn Treader.

Derde 'The Chronicles of Narnia' film.

Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley, bd, 2010

Edmund en Lucy moeten heel de zomer bij hun vervelende neefje Eustace verblijven, wat ze niet leuk vinden. Terwijl ze op een dag, samen met Eustace in een kamer zitten, komt een schilderij met het schip de 'Dawn Treader' erop tot leven en voor ze het weten bevinden ze zich op het magische schip. Daar ontmoeten ze hun vriend, koning Caspian. Samen gaan ze op zoek naar de zeven edelen. De zoektocht leidt hen naar verschillende mysterieuze eilanden...

2010

16-01-09

The chronicles of Narnia: Prince Caspian. - Blu-ray -

Tweede 'The Chronicles of Narnia' film.

2 narnia

Vanop een metrostation in Londen dat tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilkelder dient, reizen de vier kinderen van het gezin Pevensie terug naar het magische sprookjesland Narnia. Of beter: naar wat er nog van over is. Alhoewel er voor hen maar één jaar verstreken is, heeft de klok in Narnia 1300 jaar weggetikt. Cair Paravel ziet er uit als een hoopje stenen waarvoor een renovatievergunning geweigerd is en de inwoners van Narnia zijn ondergedoken in de bossen uit schrik voor de oorlogstroepen van het nabijgelegen Telmar, die Narnia totaal vernield hebben. De ontmoeting met de dwerg Trumpkin (Peter Dinklage), die op het punt staat om door Telmarijnse soldaten in het water te worden gegooid, leert hen veel over de noodlottige situatie van Narnia. Maar ook in Telmar staan de zaken er niet zo goed voor: wanneer kroonprins Caspian X (Ben Barnes) verneemt dat zijn oom, legeraanvoerder generaal Miraz (Sergio Castellitto), vader is geworden van een zoon, is de verleiding voor regent Miraz héél groot om zijn neef uit de weg te laten ruimen zodat zijn kind de troon erft. Caspian kiest het zekere voor het onzekere en vlucht naar Narnia in de hoop daar steun te krijgen om zijn megalomane oom van de troon te stoten. Onderweg blaast hij op de hoorn van Queen Susan en plots staan Peter (William Moseley), Susan (Anna Popplewell), Edmund (Skandar Keynes) en Lucy (Georgie Henley) voor hem, klaar om te helpen de ontzette prins terug op zijn troon te zetten. De oorlogsmachine die Miraz in stelling laat brengen is echter indrukwekkend, en het gaat ook al niet te vlot bij de discussie tussen de Narnians wie nu feitelijk het leiderschap van de troepen op zich moet nemen, Peter of Caspian. En wat de Narnians nog het meest verscheurt is dat de leeuw Aslan, die anders altijd hun zaak kwam steunen, in geen velden of wegen te bespeuren is. Alleen Lucy meent Aslan gezien te hebben, maar niemand wil haar geloven. De dingen gaan van kwaad naar erger wanneer een verrassingaanval van de Narians op het kasteel van de Talmarins fout gaat en Peter en Caspian daar elkaar de schuld van blijven geven. Caspian, verteerd door het feit dat Miraz meer dan waarschijnlijk de moordenaar was van Caspian IX, zijn vader, overweegt om de Deep Magic op te roepen om zich te wreken en dat is nu nét niet echt verstandig.

2008

15-08-06

The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe. - Blu-ray -

1 narnia

Terwijl de nazi's met de Blitzkrieg Londen op de knieën trachten te krijgen, worden de vier kinderen van het gezin Pevensie, Peter (William Mosley), Susan (Anna Popplewell), Edmund (Skandar Keynes) en Lucy (Georgie Henley) uit veiligheidsoverwegingen ondergebracht op een niet nader genoemde lokatie op het Britse platteland. In een kast van een villa, eigendom van de ietwat wereldvreemde professor Kirke (Jim Broadbent) proberen de kinderen de verveling te verdrijven en onder het waakzame oog van de meid, Mrs. Macready (Elizabeth Hawthorne) uit te komen. Bij een spelletje verstoppertje belandt Lucy via een magische kleerkast in het magische, winterse landschap van Narnia, waar ze de faun Mr. Tumnus (James McAvoy) ontmoet. Bij terugkeer naar de gewone wereld wil niemand haar geloven, en is ze zelfs het mikpunt van spot van haar broer Edmund. De poort in de kleerkast gaat echter niet zomaar op commando open; bij een tweede reis achtervolgt Edmund zijn zusje stiekem, en merkt dat ze blijkbaar niet gelogen heeft over het betoverde land achter de kleerkast. Hij heeft er een ontmoeting met de afschrikwekkende koningin Jadis (Tilda Swinton), die tracht om in ruil voor een paar stukken snoep de jongen zo ver te krijgen dat zijn drie broers en zussen mee naar Narnia komen. Een profetie voorspelt namelijk dat vier mensenkinderen erin kunnen slagen om de Witte Heks af te zetten, en daar wil ze maar wat graag een stokje voor steken.

2005