19-01-18

Snow White and the huntsman + The huntsman: Winter's war.

Kristen Stewart, Chris Hemsworth,2012,bd,Charlize Theron

Snow White and the huntsman (2012): Eric (Chris Hemsworth) de jager wordt door Ravenna  ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

The huntsman: Winter's war (2016): Lang voordat de boze koningin Ravenna verslagen werd door het zwaard van Sneeuwwitje, keek ze stilaan toe hoe haar zus Freya verraden werd en hun koninkrijk ontvluchtte. Met Freya's gave om elke vijand te bevriezen heeft de jonge ijskoningin tientallen jaren in een winters paleis een leger aan dodelijke jagers, waaronder de inmiddels tegen haar gekeerde jagers Eric en Sara, gecreëerd. Wanneer ze over de ondergang van haar zus hoort, roept ze haar resterende soldaten op om de magische spiegel op te halen. Ze komt er echter achter dat Ravenna terug tot leven gewekt kan worden, om vervolgens hun krachten te bundelen en het betoverde land te bedreigen.

29-08-17

Goosebumps.

2015,bd,Odeya Rush, Ella Wahlestedt,Jack Black

Tiener Zach Cooper vindt het allesbehalve leuk dat hij vanuit de grote stad naar het platteland moet verhuizen. Maar wanneer hij zijn mooie buurmeisje Hannah ontmoet, fleurt hij op. Hannah heeft echter een mysterieuze vader, niemand minder dan R.L. Stine, auteur van de bestseller reeks "Goosebumps". Stine is een vreemde man en de reden daarvoor is, dat hij de gevangene is van zijn eigen verbeelding. De monsters die zijn boeken zo beroemd maken, zijn echt en Stine beschermt zijn lezers door ze gevangen te houden in zijn boeken. Wanneer Zach per ongeluk de monsters vrijlaat, beginnen ze het dorpje te terroriseren.

2015

05:01 Gepost door Helliwood-man in BLU-RAY, Fantasy, STEELBOOK | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015, bd, odeya rush, ella wahlestedt, jack black |  Facebook |

14-05-17

IN THE NAME OF THE KING: TWO WORLDS.

in the name of the king

Een oorlogsveteraan (Dolph Lundgren) wordt op een nacht aangevallen in zijn huis door ninjas. Hij komt samen met hen in een vortex terecht die hem terug in de tijd stuurt. Ze belanden in de Middeleeuwen. Hij komt er achter dat hij de zoon van Farmer is en naar de 'toekomst' is gestuurd, waar hij opgegroeid blijkt te zijn een weeshuis. Het Koninkrijk Ehb blijkt vernietigd en iedereen is inmiddels dood. Hij is de enige overlevende van het Koninkrijk Ehb en zou het weer opnieuw aan de macht kunnen krijgen.

2011

11:30 Gepost door Helliwood-man in BLU-RAY, Fantasy | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dolph lundgren, natassia malthe, 2011, bd, lochlyn munro |  Facebook |

13-05-17

In the name of the King: a dungeon siege tale.

0 name

Magiër Gallian (Ray Liotta) verleidt Muriella (Leelee Sobieski), dochter van de hofmagiër. Op die manier verwerft hij steeds meer krachten die nodig zijn om het koninkrijk Ehb omver te werpen. Zijn afzichtelijke en onvermoeibare leger Krugs maakt de bevolking het leven zuur met roofovervallen. Tijdens zo'n aanval wordt het zoontje van Farmer (Jason Statham) gedood. Zijn vrouw wordt meegenomen door de Krugs. Farmer gaat achter de monsters aan. Om een onbekende reden heeft Gallian het op Farmer voorzien. En ook de koning heeft belangstelling voor de eenvoudige maar dappere boer…

2008

15-06-16

Labyrinth.

1986, David Bowie, Michael henbury,warwick davis,Jennifer Connelly,Toby Froud

Het tienermeisje Sarah zit te balen. Haar ouders zijn het huis uit en zij moet op haar babybroertje Toby passen. Ze wenst dat de Goblins hem komen stelen. Dom natuurlijk, want haar wens wordt verhoord. De Goblinkoning ontvoert hem en houdt hem gevangen in een kasteel in het midden van een groot mythisch labyrint. Sarah moet haar broertje terughalen en tussendoor allerlei grote en kleine puzzels oplossen.

1986

09-10-15

Monsters + Monsters: dark continent.

Whitney Able, Scoot McNairy,Joe Dempsie, Johnny Harris,2014,Sofia Boutella,2010,Mario Zuniga Benavides

Monsters:

Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.

2010

Monsters: dark continent:

Zeven jaar na de gebeurtenissen in 'Monsters' en het virus wereldwijd verspreid is, staat de mens niet meer aan de top van de voedselketen. Verschillende gemeenschappen vechten om te overleven. Amerikaanse troepen worden naar het buitenland gezonden om de belangen te beschermen tegen de monsters. Maar de oorlog is nog lang niet gewonnen. De soldaat Noah wordt op een missie gestuurd om een Amerikaanse soldaat, die diep in het geïnfecteerde gebied zit, op te sporen en hem uit het gebied te redden. Maar als zijn unit en transport worden vernietigd, blijft hij alleen achter met een jonge, onervaren cadet.

2014

08-10-15

Jurassic Park trilogy.

jurassic park

Jurassic Park (1993):  Op een afgelegen eiland creëert een steenrijke projectontwikkelaar in het geheim dinosaurussen om aldaar uit te zetten voor het grote publiek. Voordat hij het park opent worden twee topexperts op het gebied van paleontologie en paleobotanie, een bekende wiskundige en zijn twee nieuwsgierige kleinkinderen uitgenodigd om een indruk te krijgen van het park. De indruk die ze krijgen is nogal overweldigend...

The lost world; Jurassic Park (1997): Vier jaar na de totale ramp met het Jurassic Park op Isla Nublar, onthult John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was, Site B, waar dinosaurussen voortgeplant werden voordat ze naar Isla Nublar getransporteerd werden. Echter, sinds de ramp met het Jurassic Park zijn deze dinosaurussen aan hun lot overgelaten en planten zij zich vrolijk voort. Hammond stelt een team samen om Site B te bezoeken en in kaart te brengen voordat het door derden geëxploiteerd zal worden. Als het team het eiland bereikt, ontdekken ze dat er reeds een andere groep mensen aanwezig is. Deze nieuwe groep is daar niet voor biologisch onderzoek maar is van plan om de prehistorische kolossen naar het vaste land over te brengen...

Jurassic Park 3 (2002): De beroemde paleontoloog Dr. Alan Grant stemt ermee in om een rijke avonturier en zijn vrouw te begeleiden op een rondvlucht boven Isla Sorna. Dit eiland is de voormalige broedplaats voor prehistorische dieren van het bedrijf InGen. Het team komt echter vast te zitten op het levensgevaarlijke eiland vol dinosaurussen. Dr. Grant ontdekt al snel dat hij onder valse voorwendsels is meegevoerd naar Isla Sorna. Ook blijken de dinosaurussen intelligenter, sneller en agressiever te zijn dan hij ooit had durven denken....

07-10-15

Jurassic World.

4de Jurassic Park film.

2015,Chris Pratt, bryce dallas howard,Vincent D'Onofrio

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

2015

10-08-15

Witchville.

2010,

 

Malachy keert terug naar zijn geboortedorpje om de kroon van zijn reeds gestorven vader over te nemen. Er wordt hem verteld dat verschillende heksen het dorpje langzaam uitroeien en al snel raakt hij met hen in gevecht. Zal hij het dorpje kunnen redden?

2010

11:04 Gepost door Helliwood-man in BLU-RAY, Fantasy | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2010, luke goss, ed speleers, andrew pleavin |  Facebook |

14-03-15

Percy Jackson (1): The lightning thief.

Logan Lerman, Uma Thurman,2010,Pierce BrosnanPercy Jackson (Logan Lerman) is een jongen die op het punt staat om van de middelbare school getrapt te worden. Alweer. Maar dat is niet zijn grootste zorg. Dankzij een Satyr, genaamd Grover, komt Percy er achter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol magische wezens en dat hij de nakomeling is van de Griekse god Poseidon. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen, hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en om een oorlog tussen de goden te voorkomen.

2010

05:14 Gepost door Helliwood-man in DVD, Fantasy, Percy Jackson | Permalink | Commentaren (0) | Tags: logan lerman, uma thurman, 2010, pierce brosnan |  Facebook |

26-06-13

Harry Potter (1) and the Philosopher's Stone. - Blu-ray -

harry potter

 De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

2001

25-06-13

Harry Potter (2) and the Chamber of Secrets. - Blu-ray -

harry potter

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

2002

 

24-06-13

Harry Potter (3) and the prisoner of Azkaban. - BLU-RAY -

2004,bd,Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.

2004

09-04-13

Dood van een schaduw & Droomtijd.

2012, Matthias Schoenaerts, Peter Van den Eede, Laura Verlinden, 2006,Maaike Neuville ,Miel Heirbaut, Benjamin RamonDood van een schaduw (2012):

In een donkere onderwereld gebruikt een verzamelaar van schaduwen van doodsmomenten gestorven helpers om werken toe te voegen aan z’n eeuwig groeiende collectie. In ruil voor het vervullen van de sinistere taak om 10.000 schaduwen in de ‘echte’ wereld te capteren, krijgen deze helpers een tweede kans op leven en hun eigen schaduw in ruil terug. Nathan Rijckx, een van deze helpers, is bijna aan het einde van deze onophoudelijke cyclus van leven en dood. Gestorven in de eerste wereldoorlog, hoopt hij om z’n tweede kans te gebruiken om het hart te winnen van een beeldschone meisje dat hij vluchtig had ontmoet het moment voordat hij stierf. Het beeld van deze vrouw spookt vanaf dit ogenblik door z’n hoofd, nooit z’n gedachten verlatend. Alles wordt echter complexer als hij, op z’n één na laatste verzameltrip in de echte wereld, ontdekt dat de vrouw al verliefd is op iemand anders. Verscheurd door jaloezie, wacht Nathan een vreselijke keuze. Zal hij de krachten van de vreemde wereld rondom hem misbruiken om z’n rivaal uit te schakelen en zoja, wat zullen de gevolgen van zo’n daad zijn?

 

Droomtijd (2006):

In een volkomen door De Tijd gedomineerde wereld is het leven van de werkende mens tot op de seconde geregeld. Elke dag ziet er exact hetzelfde uit. Niet alleen werken, maar ook slapen wordt door de werkgever geregeld. Alex Deprins (Maarten Claeyssens) maakt veel kans om werknemer van het jaar te worden. Tot hij in contact komt met een soort zandman, die hem een rood poeder in de ogen strooit. In de dromen die hij hierdoor beleeft, geraakt hij gefascineerd door een meisje in een rode jurk (Maaike Neuville). Als hij ontwaakt uit de droom, maakt hij de moedige keuze om uit het systeem te stappen.

02-04-13

Wrath of the Titans.

Vervolg op 'Clash of the Titans' uit 2010.

wrath of the titans, clash of the titans

 Tien jaar nadat hij in een heroïsch gevecht de monsterlijke Kraken heeft verslagen, probeert Perseus – halfgod en zoon van Zeus – een normaal leven te leiden als visserman. Ondertussen strijden goden en Giganten om de overheersing. De goden zijn verzwakt door een gebrek aan menselijke devotie en verliezen de controle over de gevangen Giganten en hun woeste leider Kronos, de vader van de heersende broers Zeus, Hades en Poseidon. Het triumviraat heeft hun vader lang geleden van de troon gestoten en hem aan zijn lot overgelaten in de Tartarus, een kerker diep in de onderwereld.

2012

28-06-12

Son of Godzilla.

8ste Japanse Gojira film.

tadao takashima,akira kubo,bibari maeda,akihiko hirata,yoshio tsuchiya,1967Een groepje wetenschappers doen enkele geheime weerexperimenten op een afgelegen eiland. Maar wat deze niet weten is dat het eiland bevolkt wordt door een resem stevig uit de kluiten gewassen monsters, waaronder Godzilla en zijn zoon Minilla...

1967

18-06-12

Godzilla versus King Ghidora.

18de Japanse Gojira film.

1991,kosuke toyohara,anna nakagawa,megumi odaka,katsuhiko sasaki,akiji kobayashi,kent gilbert,charles kent wilson

In 1992 verschijnt in Japan een UFO. Twee legerhelikopters die de UFO tegenkomen worden vernietigd wanneer ze het toestel verder willen onderzoeken. De UFO zoekt contact met een militaire basis. Aan boord bevinden zich twee westerse mannen (Wilson en Grenchiko), en een Japanse vrouw (Emmy). Ze stellen zich voor als Futurians, en beweren uit het jaar 2204 te komen, Ze willen de eerste minister van Japan spreken over dringende zaken. De drie vertellen hem dat ze terug zijn gereisd in de tijd om een ramp te voorkomen. Vanwege de groeiende nucleaire industrie zal Godzilla spoedig opnieuw opduiken en Japan voorgoed vernietigen. Emmy laat de minister een boek zien dat spoedig geschreven zal worden door Terasawa, een jonge sciencefictionschrijver. Het boek onthult dat de Godzilla die Japan laatst teisterde een gemuteerde Godzillasaurus is. Zijn mutatie werd veroorzaakt door Amerikaanse kernproeven na de Tweede Wereldoorlog.

Terasawa en Professor Mazaki, die beiden onderzoek doen naar oude berichten over deze godzillasaurus, worden erbij gehaald. De drie Futurians willen samen men hen en de telepaat Miki Saegusa terugreizen in de tijd om te voorkomen dat de Godzillasaurus aan de straling wordt blootgesteld. De drie gaan akkoord en het gezelschap vertrekt naar het jaar 1944. Aan boord van de ufo blijken zich ook drie wezens te bevinden genaamd Dorats.

De groep arriveert op Lagos Eiland in 1944, waar ze getuige zijn van een veldslag tussen de Japanners en de Amerikanen. Ze vinden de Godzillasaurus, en teleporteren hem weg van het eiland naar de Beringzee. Emmy laat vervolgens de drie Dorats los op het eiland, waarna de groep terugreist naar de toekomst.

Wat geen van de drie Japanners beseft is dat de Futurians de Godzillasaurus hebben vervangen door de Dorats voor hun eigen doeleinden. In plaats van de Godzillasaurus zullen nu de Dorats worden blootgesteld aan de nucleaire straling, en daardoor fuseren tot een driekoppige draak genaamd King Ghidorah.

1991

15-05-12

Alice in Wonderland.

Dit is het vervolg op de gelijknamige tekenfilm van de Walt Disney Studios.

alice in wonderlandDit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

2010

13:16 Gepost door Helliwood-man in DVD, Fantasy | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mia wasikowska, johnny depp, helena bonham carter, 2010 |  Facebook |

14-05-12

Conan the barbarian.

conan

 Conan is een geboren krijger. De strijd zit hem in het bloed. Van zijn vader leert hij overleven in een brute, barbaarse wereld. Wanneer zijn dorp wordt aangevallen door de boosaardige Khalar Zym en zijn troepen, wordt Conans vader op brute wijze vermoord. De rest van de dorpelingen wordt als slaaf afgevoerd. Dit is voor Conan het begin van een reis vol gevaren. Een reis die van hem een man zal maken. Een reis met maar één eindbestemming: wraak!

2011

10-03-12

King Kong.

king kongRemake van de gelijknamige film uit 1933.

Een expeditie die een verlaten tropisch eiland verkennen neemt een gigantische gorilla gevangen en neemt hem mee naar New York om hem ten toon te stellen. In New York aangekomen ontsnapt King Kong echter en vecht hij voor zijn vrijheid...

1976

09-03-12

King Kong lives!

1986, Vervolg op King Kong uit 1976.

Het blijkt dat King Kong het debâcle op de toren heeft overleefd en momenteel kunstmatig in leven wordt gehouden door een geheime groep wetenschappers. Dit om een synthetisch hart te fabriceren. Wanneer dit gelukt is, dient het uitgeprobeerd te worden en de enige geschikte is een vrouwelijke Kong die zojuist gevangen is op Borneo. King Kong besluit vervolgens dat hij 'zijn dame' dient te bevrijden...

1986

21:25 Gepost door Helliwood-man in DVD, Fantasy, King Kong | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1986, linda hamilton, brian kerwin, peter elliott |  Facebook |

20-11-11

The chronicles of Narnia: the voyage of The Dawn Treader.

Derde 'The Chronicles of Narnia' film.

Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley, bd, 2010

Edmund en Lucy moeten heel de zomer bij hun vervelende neefje Eustace verblijven, wat ze niet leuk vinden. Terwijl ze op een dag, samen met Eustace in een kamer zitten, komt een schilderij met het schip de 'Dawn Treader' erop tot leven en voor ze het weten bevinden ze zich op het magische schip. Daar ontmoeten ze hun vriend, koning Caspian. Samen gaan ze op zoek naar de zeven edelen. De zoektocht leidt hen naar verschillende mysterieuze eilanden...

2010

07-11-11

Solomon Kane

 

james purefoy,max von sydow,jason connery,bd,2009,ian whyte

Solomon Kane is een zwaardvechter en soldaat in de 17de eeuw die ontdekt dat hij door zijn brute en wrede daden gedoemd is. Hij is vastbesloten zichzelf weer in het reine te krijgen door vreedzaam te leven, maar het kwaad dwingt hem opnieuw de wapens op te nemen.

2009

21:05 Gepost door Helliwood-man in BLU-RAY, Fantasy | Permalink | Commentaren (0) | Tags: james purefoy, max von sydow, jason connery, bd, 2009, ian whyte |  Facebook |

29-09-11

Clash of the Titans. (2010)

Remake van de gelijknamige film uit 1981.

clash of the titans

 De halfgod Perseus (Sam Worthington) moet lijdzaam toezien hoe de god van de onderwereld, Hades (Ralph Fiennes), zijn familie uitmoordt. De goden willen hiermee de mensheid straffen voor z'n afvalligheid, want hun onsterfelijkheid is recht evenredig met de graad van devotie van de mensen. Hades kan Zeus (Liam Neeson) ervan overtuigen om wraak te nemen op het koninkrijk Argos, dat verordonneerd heeft dat er niet meer tot de goden van de Olympus gebeden mag worden, en dat een gigantisch beeld van Zeus heeft laten instorten. Als de burgers binnen tien dagen hun prinses Andromeda (Alexa Davalos) niet offeren aan het zeemonster Kraken, dan zal Hades de Kraken de stad laten vernietigen. Perseus is mogelijk de laatste redding: heksen hebben hem verteld dat de enige manier om de Kraken te verslaan de tussenkomst van de Gorgoon Medusa is, omdat zij met haar blik iedereen in steen kan veranderen. De tocht naar en de strijd tegen Medusa zijn echter alles behalve een simpele onderneming. Hades heeft bovendien een oude vijand tegenover Perseus gezet: zijn stiefvader, de voormalige koning Acrisius, die wegens de moord op zijn dochter door de goden veranderd is in het monsterlijke wezen Calibos.

2010

29-07-11

Conan, the barbarian.

conan

Conan (Arnold Schwarzenegger) is als kind getuige van de manier waarop zijn ouders vermoord worden door een koelbloedige sekteleider (James Earl Jones). Als één van de weinige overlevenden van deze laffe aanval wordt Conan in de savernij gedwongen en klaargestoomd om als gladiator voor dodelijk amusement te zorgen. Eens volwassen besluit hij dat de tijd rijp is om d.m.v. wraak terug orde op zaken te stellen.

1982

28-07-11

Conan, the destroyer.

arnold schwarzenegger,mako,olivia d'abo,tracey walter,grace jones,wilt chamberlain,sarah doughlas,bd,1984

Conan valt in de gunst van koningin Taramis die hem een opdracht oplegt: Conan moet een edelsteen weten te bemachtigen waarmee zogezegd een oude schat kan worden geopend. Als beloning zal de koningin haar krachten gebruiken om Conan's geliefde Valeria terug tot leven te wekken. Alleen de maagdelijke prinses Jehnna kan het juweel aanraken. Samen met Bombaata, een reus van een vent, vergezelt Conan het meisje naar de plaats van bestemming. Tijdens dit avontuur voegen de vrouwelijke krijgster Zula (Grace Jones) en magiër Akiro (Mako) zich bij de groep.

1984

10-01-11

The Dark Crystal. - Blu-ray -

1 dark crystal.JPG

De convergente stand van drie zonnen heeft ervoor gezorgd dat in een imaginaire sprookjeswereld het universum z'n evenwicht kwijt is en de vredevolle Mystics de duimen moeten leggen voor de sadistische Skeksis. Bij die gelegenheid - de convergentie - is er een scherf uit het donkere kristal geslagen. De Skeksis gebruiken het kristal om de levenskracht uit hun gevangengenomen slaven te zuigen en er een verjongingselixir mee te brouwen. Bovendien doet een voorspelling de ronde dat bij de volgende convergentie van de drie zonnen de Skeksis onsterfelijk zullen worden, tenzij een Gelfling de ontbrekende scherf terug op zijn plaats zet; in dat geval zijn de Skeksis onherroepelijk de sigaar. Om het zekere voor het onzekere te nemen, hebben de Skeksis de Gelflings uitgemoord, behalve dan de jongen Jen, die door de Mystics is verborgen gehouden. Nu de finale convergentie nadert, is het Jens taak om de ontbrekende scherp aan het kristal toe te voegen. Op zijn tocht ondervindt Jen dat hij toch niet de laatste Gelfling is; ook het meisje Kira is aan de slachtpartij ontsnapt en bij de boswezens opgegroeid. Samen ondernemen ze een queeste om de wereld voor de ondergang te behoeden...

1982

18:58 Gepost door Helliwood-man in BLU-RAY, Fantasy | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bd, jim henson, kathryn mullen, frank oz, dave goelz, 1982 |  Facebook |

03-11-10

Harry Potter (4) and the Goblet of Fire. - Blu-ray -

4 HP

Wat een vrolijk vakantie-uitje zou moeten worden, ontaardt in een drama: Harry Potter (Daniel Radcliffe) mag met de ouders van zijn vriend Ron Weasly (Rupert Grint) mee naar het wereldkampioenschap Quidditch. Tijdens de festiviteiten zaait een bende Death Eaters, volgelingen van Je-Weet-Wel-Wie dood en vernieling. En dit is nog maar een voorafspiegeling van het drama dat zich dit schooljaar op Hogwarts zal voltrekken. Harry wordt geplaagd door nachtmerries, waarin Wormtail (Timothy Spall) en een hem onbekende vreemdeling de komst van Dinges voorbereiden. De Britse toverschool is intussen gastheer voor het prestigieuze Three Wizard Tournament, waarin twee buitenlandse scholen een jaar op uitwisseling komen en één kampioen van Hogwarts het zal moeten opnemen tegen een deelneemster uit een Franse prestigieuze chichi-school voor jonge heksen van reuzin Madame Olympe Maxime (Frances de la Tour), een oude vlam van Hagrid (Robbie Coltrane), en een bende goed afgetrainde Bulgaren, geleid door de "bekeerde" Death Eater Igor Karkaroff (Pedja Bjelac). Omdat de drie proeven die de deelnemers moeten afleggen niet geheel zonder gevaar zijn, heeft professor Dumbledore (Michael Gambon) een leeftijdsafscherming rond de Goblet of Fire geplaatst, waarin geïnteresseerde deelnemers hun naam kunnen achterlaten voor uitloting; wie echter nog geen zeventien jaar is, wordt systematisch geweigerd, en daar kan geen verouderingsdrank tegenop. Voor de Franse school wordt Fleur Delacour (Clémence Poésy) uitverkoren, voor de Bulgaren de Quidditch-kampioen Viktor Krum (Stanislav Ianevski), en voor Hogwarts Cedric Diggory (Robert Pattinson). Tot ieders verbazing - behalve uiteraard die van het publiek - gebeurt er dan iets wat de Goblet of Fire nog nooit heeft gedaan: er komt een vierde naam uit de beker, die van Harry Potter. Iedereen is verbaasd hoe Harry de leeftijdsbarrière heeft kunnen omzeilen, niet in het minst hijzelf, want hij heeft helemaal niet meegedaan! Iemand die - volgens Harry's vriend Sirius Black (Gary Oldman) - hem geen goed hart toedraagt, is erin geslaagd om via een krachtige bezwering de Goblet of Fire te misleiden, en heeft Harry's naam in de beker gestopt...

2005

02-11-10

Harry Potter (5) and the Order of the Phoenix. - Blu-ray -

5 HP

Harry Potter (Daniel Radcliffe) is nog niet bekomen van de moord op Cedric Diggory (Robert Pattinson) (zie Harry Potter And The Goblet Of Fire) wanneer hem een sanctie boven het hoofd hangt omdat hij magie heeft gebruikt in de Dreuzelwereld, wanneer hij twee Dementors het hoofd heeft geboden. Zijn tribunaal wordt voorgezeten door minister Cornelius Fudge (Robert Hardy), die categoriek blijft ontkennen dat heer Voldemort (Ralph Fiennes) terug uit de doden is opgestaan, maar dankzij het pleidooi van Harry's mentor Dumbledore (Michael Gambon) wordt hij vrijgepleit. Dumbledore ligt door de smeercampagne van Fudge zelf onder vuur, en Fudge stuurt zijn mannetje - of beter gezegd, zijn vrouwtje - vooruit om de orde op Hogwarts te herstellen: de vreselijke controlefreak Dolores Umbridge (Imelda Staunton) krijgt de leerstoel Verweer tegen de Duistere Kunsten toegewezen. Umbridge doet al het nodige om Dumbledore in de gracht te rijden en zelf de controle over Hogwarts over te nemen. Harry heeft echter intussen een vergadering bijgewoond van de Orde van de Feniks, een eertijds door Dumbledore in het leven geroepen geheim genootschap dat nu wordt voorgezeten door Sirius Black (Gary Oldman), in een poging alle krachten tegen Voldemort te bundelen. Omdat Umbridge niet gelooft in praktijklessen, en meent dat alle kennis over Verweer tegen de Duistere Kunsten uit een dummies-boek kan komen, richt Harry in het geheim een studentenvergadering op, de Army of Dumbledore, waarin hij zijn medestudenten de nodige toverspreuken bijbrengt die Umbridge net op school verboden heeft. Iemand die Harry zeer nauw aan het hart ligt, zal hem echter verraden. Alsof de crisis nog niet erg genoeg is, ontsnappen er ook nog tien gevangenen uit Azkaban, waaronder de zeer gevaarlijke nicht van Sirius Black, Bellatrix Lestrange (Helena Bonham Carter).

2007

01-11-10

Harry Potter (6) and the Half-Blood Prince. - Blu-ray -

6 HP.JPG

 

Professor Dumbledore (Michael Gambon) vraagt aan Harry (Daniel Radcliffe) om samen een poging te doen om een oudleraar van Hogwarts, Horace Slughorn (Jim Broadbent), te overtuigen om opnieuw les te komen geven. Slughorn houdt nogal van netwerken en hij is trots op de reeks foto's die op zijn kast prijkt van ex-leerlingen die allemaal hoge pieten zijn geworden in de tovenaarswereld. Dumbledore hoopt dat hij Slughorns ijdelheid kan strelen met het idee dat hij Harry Potter aan zijn "collectie" mag toevoegen. De oude magiër heeft natuurlijk een andere agenda: in tempore non suspecto was één van Slughorns getalenteerdste leerlingen Tom Riddle (Frank Dillane), die later de identiteit van Voldemort zou aannemen. Dumbledore meent dat ergens in de herinneringen van Slughorn de sleutel zou kunnen zitten tot Voldemorts diepste geheimen. Slughorn gaat op Hogwarts het vak Toverdranken doceren een vak waaraan Harry na vijf jaar les door notoire zuurpruim Severus Snape (Alan Rickman) absoluut geen goede herinneringen over heeft gehouden. Maar dit jaar staat hem in het meest gehate vak onverwacvht succes te wachten: omdat hij geen tijd had om een tekstboek te kopen, haalt Harry uit een kast in Slughorns klas een oud, beduimeld exemplaar van Advanced Potion Making, dat door een vorige eigenaar, een student die zich de Halfbloedprins noemt, volgekalkt is met persoonlijke aantekeningen. De tips en opmerkingen van de getalenteerde anonieme tipgever zorgen ervoor dat Harry in geen tijd de beste student van de klas wordt en naast wie Hermoine (Emma Watson) zich uit wanhoop bijna de haren uit het hoofd rukt. Maar d'r zit uiteraard een bijzonder gevaarlijk kantje aan het boek.

 

2009