02-02-15

Godzilla.

Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston,bd,2014,Elizabeth Olsen

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

2014

28-06-12

Son of Godzilla.

8ste Japanse Gojira film.

tadao takashima,akira kubo,bibari maeda,akihiko hirata,yoshio tsuchiya,1967Een groepje wetenschappers doen enkele geheime weerexperimenten op een afgelegen eiland. Maar wat deze niet weten is dat het eiland bevolkt wordt door een resem stevig uit de kluiten gewassen monsters, waaronder Godzilla en zijn zoon Minilla...

1967

22-06-12

Godzilla vs. Mechagodzilla.

Akihiko Hirata, Kenji Sahara, Hiroshi Koizumi, Shin Kishida,197414de Japanse Gojira film.

Volgens een oude Okinawaanse legende zal er een monster arriveren en de wereld proberen te vernietigen zodra er een zwarte berg in de lucht verschijnt. Echter, als deze voorspelling uitkomt, zullen er ook twee monsters opduiken om dit kwaad te bevechten.

In een grot vlak bij de stad ontdekken een moneur en een archeoloog een standbeeld van een enorm leeuwachtig beest genaamd King Caesar. Ze geloven dat hij een van de twee monsters is waar de legende over spreekt. Later verschijnt er inderdaad een zwarte berg in de lucht, en duikt Godzilla op uit een slapende vulkaan. Hij begint meteen met een spoor aan vernielingen. Desondanks geloven maar weinig mensen dat Godzilla inderdaad de vernietiger uit de legende is. Godzilla vecht met Anguirus en dood hem bijna, maar dan komt onverwacht een tweede Godzilla tussenbeide. Het blijkt dat de Godzilla die uit de vulkaan kwam een mechanische replica is van de echte Godzilla. Deze kopie, Mechagodzilla genaamd, is gemaakt door een ras van aapachtige aliens om Godzilla te vernietigen.

Godzilla verliest zijn eerste gevecht met Mechagodzilla, maar keert na te zijn genezen weer terug samen met King Caesar!

 

1974

18-06-12

Godzilla versus King Ghidora.

18de Japanse Gojira film.

1991,kosuke toyohara,anna nakagawa,megumi odaka,katsuhiko sasaki,akiji kobayashi,kent gilbert,charles kent wilson

In 1992 verschijnt in Japan een UFO. Twee legerhelikopters die de UFO tegenkomen worden vernietigd wanneer ze het toestel verder willen onderzoeken. De UFO zoekt contact met een militaire basis. Aan boord bevinden zich twee westerse mannen (Wilson en Grenchiko), en een Japanse vrouw (Emmy). Ze stellen zich voor als Futurians, en beweren uit het jaar 2204 te komen, Ze willen de eerste minister van Japan spreken over dringende zaken. De drie vertellen hem dat ze terug zijn gereisd in de tijd om een ramp te voorkomen. Vanwege de groeiende nucleaire industrie zal Godzilla spoedig opnieuw opduiken en Japan voorgoed vernietigen. Emmy laat de minister een boek zien dat spoedig geschreven zal worden door Terasawa, een jonge sciencefictionschrijver. Het boek onthult dat de Godzilla die Japan laatst teisterde een gemuteerde Godzillasaurus is. Zijn mutatie werd veroorzaakt door Amerikaanse kernproeven na de Tweede Wereldoorlog.

Terasawa en Professor Mazaki, die beiden onderzoek doen naar oude berichten over deze godzillasaurus, worden erbij gehaald. De drie Futurians willen samen men hen en de telepaat Miki Saegusa terugreizen in de tijd om te voorkomen dat de Godzillasaurus aan de straling wordt blootgesteld. De drie gaan akkoord en het gezelschap vertrekt naar het jaar 1944. Aan boord van de ufo blijken zich ook drie wezens te bevinden genaamd Dorats.

De groep arriveert op Lagos Eiland in 1944, waar ze getuige zijn van een veldslag tussen de Japanners en de Amerikanen. Ze vinden de Godzillasaurus, en teleporteren hem weg van het eiland naar de Beringzee. Emmy laat vervolgens de drie Dorats los op het eiland, waarna de groep terugreist naar de toekomst.

Wat geen van de drie Japanners beseft is dat de Futurians de Godzillasaurus hebben vervangen door de Dorats voor hun eigen doeleinden. In plaats van de Godzillasaurus zullen nu de Dorats worden blootgesteld aan de nucleaire straling, en daardoor fuseren tot een driekoppige draak genaamd King Ghidorah.

1991

14-03-11

Godzilla, Mothra and King Ghidora: giant monsters all-out attack! (2001)

2001,chiharu niiyama,ryūdō uzaki,masahiro kobayashi25ste Japanse Gojira film.

 

De film negeert alle voorgaande films, behalve de originele. Sinds zijn aanval op Tokio in 1954 staat Godzilla nog bij iedereen in het geheugen gegrift. En ondanks dat hij uiteindelijk werd vernietigd, is het gevaar nog niet geweken. In de jaren erop zijn verschillende andere monsters gesignaleerd rondom de wereld. Zo werd in 1998 New York City nog aangevallen door een enorm reptielachtig monster (een verwijzing naar de Amerikaanse Godzillafilm).

In 2004, precies 50 jaar na Godzilla’s eerste aanval, verdwijnt een Amerikaanse nucleaire duikboot vlak voor de kust van Guam. Een anti-nucleaire duikboot wordt op onderzoek uitgestuurd. De duikboot vindt op de plek van de verdwijning sporen van een kolossaal beest. Ondertussen is in Japan Yuri Tachibana, de dochter admiraal Taizo Tachibana (hoofd van de Japanse veiligheidsdiens) bezig met een onderzoek op Mt. Myoko. Ze raakt betrokken bij een reeks mysterieuze verschijnselen, waarbij sommige mensen menen Godzilla te hebben gezien. Ze onderzoekt het mysterie, en ontdekt een oude legende over drie Guardian Monsters: Baragon, Mothra, en King Ghidorah.

Yuri reist af naar het Motosu Politiebureau om te praten met Isayama, een lokale profeet. Deze verteld haar dat Godzilla’s terugkeer onvermijdelijk is. Hij vertelt haar de waarheid omtrent Godzilla en zijn krachten: hij is in werkelijkheid een samensmelting van de zielen van alle mensen die door de Japanners zijn omgebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat is de reden dat hij Japan aanviel. Hij geeft haar de opdracht om de Guardian Monsters te vinden en te wekken.

Dan gebeurd wat Isayama voorspelde: Godzilla keert terug..!

2001

17:10 Gepost door Helliwood-man in DVD, Godzilla | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2001, chiharu niiyama, ryūdō uzaki, masahiro kobayashi |  Facebook |

02-01-04

Godzilla. (1998)

Met: Matthew Broderick, Jean Reno.
Door jarenlange atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af!
De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoulos maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar NYC heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter dit enorme beest aan...
 
1998

14:12 Gepost door Helliwood-man in DVD, Godzilla, Science fiction | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 1998, matthew broderick, jean reno |  Facebook |