02-03-15

RoboCop.

robocop

Het is 2029. Het bedrijf OmniCorp staat aan de basis van robottechnologieën. Hun robots winnen over de hele wereld oorlogen voor de Verenigde Staten en nu wil het bedrijf de technologie ook in eigen land gaan gebruiken. Als Alex Murphy, een vader en politieagent, in Detroit neergeschoten wordt, blijkt hij het perfecte proefkonijn te zijn voor OmniCorp. Murphy wordt tot een half mens, half robot gemaakt, en is al snel weer in staat over de straten van de stad te lopen. Daar moet hij uitdagingen het hoofd bieden die hij als 'gewone' man nog nooit eerder had meegemaakt.

 

2014

19-05-05

Robocop.

Met: Peter Weller, Nancy Allen, Ronny Cox.
Agent Alex Murphy wordt overgeplaatst naar het district in Detroit. Daar aangekomen moet hij onmiddellijk met z'n nieuwe partner Ann Lewis de straat op. Ze achtervolgen gevaarlijke criminelen naar een verlaten fabriek. Daar gaan ze elk appart op zoek naar de gangsters. Maar Murphy loopt in een hinderlaag. Hij wordt letterlijk in stukken geschoten. Wanneer zijn partner ter plekke komt zijn de criminelen al verdwenen, maar Murphy ligt daar voor dood achter gelaten. Met nog een laatste beetje levensenergie, wordt Murphy naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij dood verklaard; maar in feite wordt hij gebruikt door het bedrijf OCP om de perfecte politieagent te maken. Met technische snufjes wordt Alex Murphy weer opgebouwd tot RoboCop: de toekomst voor gerechtigheid!
 
1987

16:26 Gepost door Helliwood-man in DVD, RoboCop, Science fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peter weller, nancy allen, ronny cox, 1987 |  Facebook |

Robocop 2.

Met: Peter Weller, Nancy Allen.
Er is een nieuwe drug op de markt. Het noemt NUKE. De drugsbaron, een jonge knaap, sluit een deal met de toekomstige burgemeester. Als hij zijn NUKE zonder problemen mag verkopen op straat, dan zorgt hij ervoor dat de toekomstige burgemeester wel degelijk de burgemeester wordt. RoboCop komt erachter dat de deal gesloten wordt en gaat onmiddellijk naar de plaats van de afspraak. Daar aangekomen vindt hij de drugsbaron en z'n handlangers dood....
 
1990

16:24 Gepost door Helliwood-man in DVD, RoboCop, Science fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peter weller, nancy allen, 1990 |  Facebook |

Robocop 3.

Met: Robert John Burke.
OCP stelt een speciale elite samen om de mensen die in de arme wijken wonen te 'verwijderen'. Zo kan OCP zijn plannen verder zetten om een futuristische stad te bouwen en zo de oude gebouwen te slopen. De politie is er tegen dat er zo hardhandig opgetreden word, maar ze kunnen niks doen omdat de politie van OCP is. Maar één agent durft het opnemen tegen hen, en dat is Alex Murphy, beter gekend als... RoboCop.

1993

Bekijk de trailer:
http://videodetective.com/home.asp?PublishedID=4782&VideoKbRate=300&AltID=&CustomerID=14817&WM=False&Ads=True&Play=True&Shorten=False#

16:23 Gepost door Helliwood-man in DVD, RoboCop, Science fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robert john burke, 1993 |  Facebook |

Robocop, prime directives 1 (2 films).

Dark Justice:
RoboCop aka Alex Murphy (Page Fletcher) 'bestaat' inmiddels 10 jaar (dit is gerekend vanaf de TV serie welke in 1990 op TV te zien was). In die 10 jaar heeft hij Delta City tot de veiligste stad ter aarde gemaakt. De geprivatiseerde stad Delta City is door het technologische bedrijf OCP (Omni Consumer Products) tot een hypermoderne stad gemaakt, maar is heden ten dage eigenlijk helemaal niet zo veilig als men doet voorkomen. Nog steeds is er veel geweld. Dat blijkt wel uit het feit dat er een bankoverval plaats vindt waarbij slachtoffers vallen doordat de gijzelnemers c.q. overvallers bereidt zijn zichzelf op te blazen temidden van de gezelaars en politie.
Hoofd van politie John Cable (Maurice Dean Wint) is van plan deze criminaliteit de kop in te drukken. Maar de stad krijgt te maken met een nieuwe vijand: Bone Machine (Richard Fitzpatrick). Deze beschikt over vuurkracht die zelfs boven die van RoboCop uitsteekt. Bone Machine weet dan ook deze te verslaan en te ontsnappen. Om Bone Machine weer te vinden gaat RoboCop op onderzoek uit. Hierbij herinnert hij zich dat Cable zijn vroegere partner was en gaat aan hem zijn vermoedens voorleggen.
Cable gaat op onderzoek uit, maar komt in conflict met zijn ex, Sarah Cable (Maria del Mar). Sarah Cable is inmiddels hoofd beveiliging bij OCP en zij heeft andere plannen met de stad. Zij heeft James Murphy (Anthony Lemke), de zoon van RoboCop, ingelijfd om voor haar klusjes op te knappen. James weet echter niet dat zijn vader nog leeft. In opdracht van Sarah levert hij Cable aan Bone Machine uit.  Of echter alles loopt zoals opgezet is door OCP is nog maar de vraag. Want men heeft geen rekening gehouden met de wil en gevoelens van RoboCop. RoboCop komt achter het plan en zorgt dat Bone Machine wordt uitgeschakeld, maar hierbij valt nog een slachtoffer.
 
Meltdown:
RoboCop weet niet dat zijn collega Cable hetzelfde lot heeft ondergaan als hij en is bedroefd om zijn dood. Sara Cable treurt minder om haar ex-man en komt met een idee om RoboCop uit te schakelen. Hiervoor gebruikt ze RoboCable. Ze zorgt dat RoboCop alleen maar geweld gebruikt, althans zo lijkt het voor de mensen van Delta City. Als het hoofd van OCP besluit dat RoboCop uitgeschakeld moet worden, wordt RoboCable officieel ingeschakeld. 
RoboCop moet vluchten en komt terecht in oud Detroit waar hij kennis maakt met Ann Key (Leslie Hope) en haar dochtertje. Zij heeft al eerder bij OCP ingebroken om het S.A.I.N.T. programma te stelen van Damien Lowe (Kevin Jubinville). Dit is een zelfdenkend en lerend programma waarmee je gebouwen kunt beheersen en hiermee dus ook de hele stad kan beïnvloeden. Damien is uit op macht over OCP. James Murphy komt erachter wat er met zijn vader gebeurd is.
In het slotgevecht tussen RoboCop en RoboCable probeert RoboCop op de menselijke gevoelens in te spelen van RoboCable om hem te helpen herinneren wie hij is. Zal RoboCable de kant van OCP trouw blijven of zal hij kiezen voor zijn oud-collega?
 
2000

16:18 Gepost door Helliwood-man in DVD, RoboCop, Science fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2000 |  Facebook |

Robocop, prime directives 2 (2 films).


Resurrection:
RoboCop en RoboCable worden achterna gezeten door RoboHunters, ingezet door James Murphy. Hij is boos op de afwezigheid van zijn vader, tijdens zijn jeugd. De opdracht van Sara Cable om een einde aan RoboCop te maken valt het dan ook niet moeilijk. Maar RoboCop en RoboCable raken gescheiden als RoboCop door Ann en haar vriendinnen wordt meegenomen en opgelapt. RoboCable wordt meegenomen door Dr. David Kaydick. Hij is een genie en heeft vroeger voor OCP gewekt, voordat hij iets te veel op eigen houtje ging doen en onslagen werd. Nu wil hij wraak nemen. Hij herprogrammeert RoboCable zodat deze alleen hem nog maar gehoorzaamd. Uiteindelijk komt het tot een bloederige confrontatie tussen de RoboHunters en RoboCop en RoboCable. Is James uiteindelijk in staat om de 'stekker' uit zijn vader te trekken?

Crash & Burn:
Kaydick heeft de macht in handen als hij samen met zijn virusbesmette dochter naar OCP gaat. Hij heeft RoboCable om hem te beschermen en hem naar SAINT te brengen. Als het virus via het computerprogramma SAINT van OCP is ingevoerd is binnenkort de hele stad besmet omdat Damien het SAINT programma de hele stad laat aromatiseren. De enig die Kaydick en RoboCable kunnen stoppen zijn Ann en RoboCop. Zij gaan dus ook op weg naar OCP om daar uiteindelijk in een confronterend en finaal gevecht tot een handgemeen te komen die zijn weerga niet kent.

2000

16:15 Gepost door Helliwood-man in DVD, RoboCop, Science fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2000 |  Facebook |