12-04-17

STAR TREK BEYOND.

star trek

Captain Kirk, Spock, Scotty, Uhura en de rest van de bemanning van de Enterprise hebben twee jaar van hun vijf jaar durende missie erop zitten. Ze besluiten te stoppen op een buitenpost van de Federatie om even tot rust te kunnen komen van het werk dat ze verrichten. Daar worden ze echter aangevallen door een vijandige kracht die de naam Krall draagt, waardoor de crew vraagtekens begint te plaatsen bij het nut van hun organisatie.

2016

24-09-13

Star Trek into darkness.

star trek into darkness

De USS Enterprise bezoekt de planeet Nibiru om er een primitieve beschaving te observeren. Wanneer er een vulkaanuitbarsting dreigt en het leven van Spock in gevaar komt, geeft Kapitein James T. Kirk tijdens de reddingsactie zijn verscholen positie op tegenover de bewoners van de planeet en schendt daarmee de eerste richtlijn, namelijk het verbod om contact te maken met een primitieve beschaving. Na het incident wordt de Enterprise teruggeroepen naar de aarde, wordt Kirk gedegradeerd naar de rang van eerste officier en neemt Admiraal Christopher Pike opnieuw het commando over van de Enterprise.

De twee wonen een spoedvergadering bij op het hoofdkwartier van Starfleet nadat voormalig Starfleet-agent John Harrison een geheime locatie van de inlichtingendienst Sectie 31 gebombardeerd had. De vergadering wordt aangevallen door een klein oorlogschip dat bestuurd wordt door Harrison. Pike en enkele andere belangrijke officieren worden bij de aanval gedood. Kirk neutraliseert de aanval, maar Harrison weet te ontsnappen. Na de dood van Pike wordt Kirk opnieuw kapitein van de Enterprise. Na de ontdekking dat Harrison is gevlucht naar Kronos, de Klingon-thuiswereld, krijgt Kirk de opdracht van admiraal Alexander Marcus om Harrison op te sporen.

2013

08-11-09

Star Trek. - Blu-ray -

1 star trek

In 2233 onderzoekt de USS Kelvin, een schip van de Verenigde Federatie van Planeten, een vreemde “onweersbui” in de ruimte. Al snel blijkt het een zwart gat te zijn. Uit dit gat komt de Narada, een Romulan mijnschip. De Narada valt de Kelvin aan, en eist dat de kapitein, Robau, aan boord komt. Aan boord wordt Robau ondervraagd over de verblijfplaats van Spock. Daarna doodt Nero, de kapitein van de Narada, Robau. Aan boord van de Kelvin neemt eerste officier George Kirk het bevel over, en offert zichzelf en de Kelvin op om de Romulans te stoppen. De rest van de crew van de Kelvin kan ontsnappen via shuttles. Aan boord van de medische shuttle bevalt George’s vrouw, Winona, van haar zoon: James Tiberius Kirk.

Op de planeet Vulcan heeft de jonge Spock duidelijk moeite met het feit dat hij half mens is. Zijn vader moedigt hem aan zijn eigen lot te kiezen. Jaren later krijgt hij een studie aangeboden bij de Vulcan Science Academy, maar in plaats daarvan kiest Spock om naar de Starfleet Academy te gaan. Hij studeert met succes af, en wordt een leraar.

Kirk is inmiddels een jongeman van 22. Hij ontmoet Uhura en Kapitein Christopher Pike in een bar in Iowa, waar Pike hem overhaalt om ook naar de Starfleet Academy te gaan. Kirk wordt in het derde jaar van zijn opleiding geschorst wegens valsspelen bij een simulatortest, maar wordt toch aan boord van de USS Enterprise gehaald door zijn vriend Dr. Leonard "Bones" McCoy. De Enterprise en zes andere schepen, in alle haast samengesteld door Starfleet, krijgen de opdracht een noodoproep van de planeet Vulcan te onderzoeken. Pike heeft het bevel over de Enterprise, met Spock als zijn eerste officier. Op weg naar de planeet beseft Kirk dat de situatie sterk lijkt op die van 25 jaar geleden, de dag van zijn geboorte. Hij, McCoy en Uhura slagen erin Pike en Spock te overtuigen dat de Enterprise in de val wordt gelokt. De Enterprise trekt zich terug uit Warp, en belandt in een veld van brokstukken van andere Starfleetschepen, vernietigd door Nero’s schip. Dit schip is bezig zich een weg te graven naar de kern van Vulcan.

2009

26-11-03

Star trek, the motion picture.

Met: William Shatner, Leonard Nimoy, James Doohan, DeForest Kelley.
Wanneer een onbekende aliensoort drie Klingonschepen vernietigd , gaat admiraal James T. Kirk aan boord van de vernieuwde Enterprise om op onderzoek uit te gaan...
 
1979

Bekijk de trailer:
http://videodetective.com/home.asp?SpeedTestResults=2400&...

Star trek 2: the wrath of Khan.

Met: William Shatner, Leonard Nimoy, James Doohan, Ricardo Montalban, Kristie Alley.
Admiraal James T. Kirk moet afrekenen met Khan, die leiding geeft aan een opstandige bende. Khan, ooit achtergelaten door Kirk op een verlaten planeet, zint op wraak!
 
1982
 
Deze film is een soort vervolg op de aflevering 'Space seed' uit de klassieke Star Trek serie uit 1967.

Star trek 3: the search for Spock.

Met: William Shatner, DeForest Kelley, James Doohan, Robin Curtis, Leonard Nimoy.
 

De zwaar gehavende Enterprise keert huiswaarts. De bemanning is enigszins opgelucht dat ze heelhuids uit een aantal hachelijke situaties geraakt zijn. Jammer genoeg heeft Spock (Leonard Nimoy) het leven gelaten. Kapitein James T. Kirk (William Shatner) is danig aangeslagen om het verlies van zijn beste vriend. Eénmaal aangekomen krijgt de hele bemanning verlengd verlof behalve Scotty (James Doohan) die de opdracht krijgt in de machinekamer van het gloednieuwe ruimteschip Exelsior het team te gaan versterken. Kirk krijgt ondertussen bezoek van Sarek (Mark Leonard), Spock’s vader die hem meedeelt dat de geest van zijn zoon nog verderleeft in een ander lichaam en nog kan gered worden. Kirk wil terstond een reddingsmissie opstarten om het lichaam van Spock naar zijn thuisplaneet terug te brengen. De Federatie echter wil de Enterprise buiten dienst stellen en een ander ruimteschip krijgen ze niet ter beschikking. De oude bemanning steelt dan maar de Enterprise en zet koers richting Genesis, een verboden planeet waar Spock’s lichaam werd naartoe gestuurd. Kirk en de zijnen zullen echter moeten afrekenen met strijdlustige Klingons die onder leiding van Kruge (Christopher Lloyd) op zoek zijn naar een ingenieuze bom en deinzen zelfs niet terug om Kirk’s zoon gevangen te nemen om hun doel te bereiken...

 
1984

Star trek 4: the voyage home.

Met: William Shatner, Leonard Nimoy, James Doohan, DeForest Kelley.
James T. Kirk en zijn bemanning hebben vernomen dat een vernietigende kracht het voortbestaan van de aarde bedreigt. Om deze ramp te kunnen voorkomen is er slechts één oplossing: teruggaan in de tijd, naar het jaar 1987. Na een lange tocht landen ze midden in San Francisco, waar zij aan hun grote opdracht kunnen beginnen, de aarde van de ondergang redden.
 
1986

Star trek 5: the final frontier.

Met: William Shatner, Leonard Nimoy, James Doohan.
Tijdens zijn vakantie moet Captain Kirk twee uitdagingen aangaan: Yosemite's El Capitan beklimmen en kampvuurliedjes leren aan Spock. Maar zijn vakantie is van korte duur; wanneer er op de commandobrug van de Enterprise alarm wordt geslagen. Op Nimbus III, de planeet waar alle criminelen gebracht worden, is een opstand uitgebroken, waarbij de bewakers gegijzeld zijn. De leider van de rebellen, uitgerust met geheimzinnige krachten, heeft echter heel andere plannen: het ruimteschip kapen en verdwijnen....
 
1989
 
Bekijk de trailer:
http://www.movie-list.net/classics/star_trek5_trl.mov

20-10-03

Star trek 6: the undiscovered country.

Met: William Shatner, Leonard Nimoy, Kim Catrall, Christopher Plummer, David Warner.
De bemanning van de Enterprise is op een vredesmissie met de Klingons. Bij de eerste onderhandelingen wordt het ruimteschip van de Klingons aangevallen door een geheimzinnige commandogroep en deze groep weet de afgezant van de Klingons te vermoorden. De Klingons houden Kirk verantwoordelijk omdat de groep van de Enterprise afkomstig blijkt. Een oorlog lijkt onafwendbaar!
 
1991

Bekijk de trailer:
http://videodetective.com/home.asp?SpeedTestResults=2400&...

Star trek, generations.

Met: William Shatner, Patrick Stewart, James Doohan, Jonathan Frakes, Malcolm McDowell.
Als blijkt dat Dr. Soran, een gevaarlijke geleerde, een desastreus plan wil uitvoeren waarbij zowel de Enterprise als miljoenen levens zullen worden vernietigd, besluit Picard naar de Nexus, een plaats waar tijd geen rol speelt, te gaan. In dit tijdloze vacuum ontmoet hij de legendarische captain James T. Kirk, die sinds zijn verdwijning niet verouderd is. Samen binden ze de strijd aan voor het behoud van de Enterprise en de planeet Veridian 4.
 
1994

Star trek, first contact.

Met: Patrick Stewart, Brent Spiner, James Cromwell, Jonathan Frakes, Marina Sirtis.
Ze noemen zichzelf de Borg, een half organisch, half mechanisch collectief met maar één doel: alle rassen te veroveren en te assimileren. Geleid door hun verleidelijke en sadistische koningin, zijn de Borg op weg naar de aarde met een duivels plan om de geschiedenis van de mens te veranderen. Picards laatste ontmoeting met de Borg werd hem bijna fataal. Nu wil hij wraak. Maar hoe ver zal hij gaan om het te krijgen?
 
1996

Bekijk een fragment:
http://videodetective.com/home.asp?SpeedTestResults=2400&...

Star trek, insurrection.

Met: Patrick Stewart, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Marina Sirtis.
Al sinds de oprichting van de Federatie was de Eerste Richtlijn duidelijk: Starfleet mag zich nooit mengen in de natuurlijke ontwikkeling van andere beschavingen. Picard krijgt echter te maken met orders die daarmee strijdig zijn. Als hij de orders uitvoert, zullen 600 vreedzame inwoners van Ba'ku gedwongen zijn uit hun zeer bijzondere wereld te moeten vertrekken, opdat -zo wordt gezegd- miljoenen anderen kunnen profiteren van de unieke, verjongende krachten die op Ba'ku aanwezig zijn. Als Picard zijn orders niet uitvoert, zet hij zijn Starship, zijn loopbaan en zijn leven op het spel. Voor Picard is het duidelijk. Hij moet ingaan tegen Starfleet en de opstand leiden om het 'Paradijs' voor de Ba'ku te behouden.
 
1999

Bekijk een fragment:
http://videodetective.com/home.asp?SpeedTestResults=2400&...

Star trek, nemesis.

Met: Patrick Stewart, Brent Spiner, Marina Sirtis, Jonathan Frakes, Kate Mulgrew.
Op de vooravond van een vreugdevol huwelijk tussen William Riker en Deanna Troi, krijgt Picard nog een reden om feest te vieren: de Romulans willen vrede en de captain zal de afgevaardigde zijn van de Federatie. Maar terwijl de Enterprise op weg is naar het rijk van de Romulans, staat hen een briljante schurk op te wachten met een duivels plan van vernietiging en een onvoorstelbaar geheim dat Picard zijn meest geduchte uitdaging zal bezorgen.
 
2002

Bekijk de trailer:
http://videodetective.com/home.asp?PublishedID=961086&...